top of page
Expecting

Gravid-/
Efterfødselsmassage

Gravidmassage er en helkrops-massage, hvor der udelukkende er fokus på den gravide krop. Massagen foregår afslappende og beroligende, hvilket øger følelsen af velvære og ro i kroppen. Væskeophobninger dræneres gennem den blide massage og kan være med til at lindre gener i benene, lænden og omkring bækkenet. Ofte oplever den gravide også en bedre søvn efter behandlingen, og flere føler mere overskud og mindre træthed i kroppen.

 

Det er vores Gyn/Obs fysioterapeut der udfører gravidmassage. Hun har mere end 20 års fysioterapeutisk erfaring og har derudover speciale indenfor det gynækologiske/obstetriske område med årelang efteruddannelse indenfor graviditet og fødsel, samt specialkursus i gravidmassage. Den gravide kan derfor føle sig i absolut trygge hænder.

 

Gravidmassage skal betragtes som velvære og er ikke det samme som fysioterapeutisk behandling. Vi masserer hele bagsiden samt forside – arme/ben efterfulgt af blide strøg omkring maven, og vi tager, som det mest naturlige, individuelle hensyn til den, vi har på briksen.

 

Efterfødselsmassage er oplagt selvforkælelse ovenpå en lang og for nogen udfordrende graviditet og fødsel. Massage kan være et særdeles brugbart værktøj eller supplement til at genfinde sig selv i egen krop ovenpå et fødselsforløb – ikke kun fysisk, men i særdeleshed også mentalt i barselstiden.

Rollen som mor er et fuldtidsjob, og en barselsperiode er derfor ikke kun en dans på roser, men hårdt arbejde for både krop og sind. Meget skal bearbejdes, og kroppen har gennemgået en enorm forvandling gennem ni måneders graviditet og ikke mindst præsteret sit ypperste under ”kronen på værket” nemlig – fødslen.

Pludselig har du som mor ansvar for et nyt lille menneske hele døgnet og følelserne kan let sidde udenpå tøjet. Kroppen er i en helingsproces, som kræver ro og nærvær, og det kan være svært at forene med søvnunderskud og manglende tid og resourcer til at passe på sig selv.

Massage skal derfor ikke kun betragtes som luksus og velvære, men er også en forløsende parameter med positiv indvirkning på bl.a. stress, fordi nervesystemet afbalanceres og giver en dybere indre ro.

På den måde restituerer kroppen bedre, spændinger forløses, overskuddet stiger og du vil overordnet set kunne vende styrket tilbage i dit moderskab med dit barn.

Jo bedre du trives som mor – jo bedre trives dit barn.

Efterfødselsmassage kan praktiseres så snart du føler dig klar til at modtage og der er ingen øvre eller nedre grænse for hyppigheden af massage.

bottom of page